Over het coronavirus

De veiligheid van cliënten en medewerkers is voor Accolade erg belangrijk. Om de zorg voor onze cliënten te kunnen laten doorgaan en op voorschrift van de overheid, treffen wij verschillende ingrijpende maatregelen. U leest ze hieronder.

Graag delen we hiernaast met u de videoboodschap van onze bestuurder Anne Bosman naar aanleiding van de maatregelen.

Er komen veel vragen bij ons binnen. Dat is begrijpelijk en we zoeken in elke situatie naar een oplossing. Op onze pagina Veelgestelde vragen kunt u antwoorden vinden op vragen die voor u van toepassing kunnen zijn, zoals: ‘Mag ik de was nog doen’ of ‘Mag ik als vrijwilliger nog komen helpen’.

Het coronavirus zorgt voor veel onrust. Met elkaar mogen we vertrouwen op onze Hemelse Vader en het is mooi om ook in gebed voor elkaar te zorgen. Wilt u als kring van gebed om elkaar en onze medewerkers heen staan?

Onze maatregelen

De overheid heeft op 19 maart bekend gemaakt dat verpleeghuizen hun deuren moeten. Dit geldt in ieder geval tot 6 april, maar waarschijnlijk langer. Het is een ingrijpende beslissing. We willen er alles aan doen om kwetsbare bewoners te beschermen. Wij doen ons best u zo snel mogelijk nader te informeren over nieuwe mogelijkheden voor contact.

- De externe dagbesteding is vanaf 16 maart 2020 op alle locaties gesloten.
- De behandelaren volgen de landelijke richtlijnen. Ze kijken per cliënt en woongroep wat er nodig is.
- De restaurants en brasserieën zijn, zoals alle horecagelegenheden, helaas gesloten.
- Medewerkers van Accolade die niet in de directe zorg werken, proberen zoveel mogelijk thuis te werken.
- Vergaderingen, scholingen en andere evenementen vinden digitaal plaats of worden verzet. Met deze voorzorgsmaatregel verkleinen we de kans dat onze bewoners in contact komen met iemand die – zonder het te weten – het virus bij zich draagt.

Veelgestelde vragen

Ja. Op de woongroep Mirte, locatie de Wijngaard, is helaas een bewoner besmet met het coronavirus. Daarnaast is er ook een verdenking van het virus bij een andere bewoner van deze afdeling.
Accolade doet er alles aan om een verdere besmetting op de woongroep en de locatie te voorkomen. We hebben daarvoor ook de deskundigheid in huis. Vanaf de eerste klachten bij de bewoner hebben we ons protocol in uitvoering gebracht, gebaseerd op landelijke richtlijnen van de RIVM. We hebben alle beschermende maatregelen genomen om mogelijke verspreiding op andere bewoners en medewerkers te voorkomen. Deze bewoner is daarom al enkele dagen in isolatie verpleegd.

We hebben een speciaal COVID-19-protocol. Vanaf de eerste klachten bij de bewoner hebben we ons protocol in uitvoering gebracht. Dit is gebaseerd op landelijke richtlijnen van de RIVM. We hebben alle beschermende maatregelen genomen om mogelijke verspreiding op andere bewoners en medewerkers te voorkomen. De bewoner is daarom al enkele dagen in isolatie verpleegd. Daarnaast maken onze medewerkers gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Op al onze locaties wonen kwetsbare mensen en daarom starten onze beschermende maatregelen, zoals isolatieverpleging en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, vanaf een verdenking van het coronavirus. Een verspreiding van het virus kan alleen als er, naast koorts, symptomen zijn zoals hoesten en niezen. Omdat wij scherp zijn op deze symptomen, startte ons protocol direct toen deze bij de bewoner werden gesignaleerd. Op deze manier proberen we een mogelijke verspreiding te voorkomen.

We doen er alles aan om goede en liefdevolle zorg te geven aan onze bewoners. Onze medewerkers zijn goed opgeleid en getraind om volgens het juiste protocol te handelen en zorg te geven. Het protocol blijft van kracht tot 14 dagen nadat iedereen op de woongroep klachtenvrij is.

Het is onze prioriteit om goede zorg beschikbaar te houden. Als er plek is kunnen nieuwe cliënten in principe (tijdelijk) bij ons terecht. Wij kijken altijd per cliënt wat de beste oplossing is. Soms kan het beter zijn om een cliënt (nog) niet op te nemen.

Alle dagbestedingen van Accolade voor externe cliënten zijn sinds 16 maart al gesloten, conform de richtlijn van het RIVM om afstand te houden. Dagbesteding is immers een activiteit waar veel kwetsbare mensen bij elkaar komen.

Informatieteam corona

Meer informatie

Wilt u actief geïnformeerd worden over updates rondom het coronavirus, dan kunt u dat HIER aangeven.

Vindt u het antwoord op uw vraag niet op deze website, stuur dan een e-mail naar: info@accoladezorg.nl of gebruik de button ‘stuur ons een bericht’ hieronder.

Stuur ons een berichtof bel ons

06-21900985Vandaag bereikbaar tot 17:00

Accolade Zorg werkt hard om bewoners, clienten en medewerkers gezond te houden.

Bekijk alle maatregelen met betrekking tot Corona (COVID 19)

Lees meer
close-link