Over het coronavirus

De veiligheid van cliënten en medewerkers is voor Accolade erg belangrijk. Om de zorg voor onze cliënten te kunnen laten doorgaan en op voorschrift van de overheid, treffen wij verschillende ingrijpende maatregelen. U leest ze hieronder.

Er komen veel vragen bij ons binnen. Dat is begrijpelijk en we zoeken in elke situatie naar een oplossing. Op onze pagina Veelgestelde vragen kunt u antwoorden vinden op vragen die voor u van toepassing kunnen zijn.

Het coronavirus zorgt voor veel onrust. Met elkaar mogen we vertrouwen op onze Hemelse Vader en het is mooi om ook in gebed voor elkaar te zorgen. Wilt u als kring van gebed om elkaar en onze medewerkers heen staan?

Onze maatregelen

De veiligheid van de bewoners, cliënten en medewerkers staat bovenaan. We willen er alles aan doen om het corona virus buiten de deur te houden. Daarom registreren we alle bezoekers die bij ons binnen komen. Als bezoeker mag u natuurlijk niet ziek zijn of corona gerelateerde klachten hebben. We zullen dan ook extra vragen stellen voor aanvang van het bezoek.

Om op bezoek te komen, moet de bezoeker zich eerst registreren via: opbezoekbij.accoladezorg.nl Na registratie ontvangt u een e-mail met inlognaam en wachtwoord. Heeft u geen e-mail ontvangen, controleer dan uw spammail. Vervolgens maakt u een afspraak in de agenda via deze website.

Als uw afspraak gepland is dan kunt u op de afgesproken dag en tijd op bezoek komen. U houdt zich aan de hygiënevoorschriften zoals het dragen van een mondneusmasker, het desinfecteren van uw handen, registreert uw bezoek en u gaat direct naar de kamer van de cliënt. Vooraf, maar ook bij aanvang van, uw bezoek wordt u gevraagd of u geen klachten heeft. Het bezoek vindt plaats in het appartement, maar het bezoek mag ook met de cliënt naar buiten en ook van het terrein af. Ook dan geldt de 1,5 meter en voor personen ouder dan 12 jaar de verplichting om gebruik te maken van een zelf meegebracht mondkapje.

Hoeveel bezoeker mogen er tegelijk komen?
In verband met de noodzaak tot het aanhouden van 1,5 meter is het aantal bezoeker per appartement maximaal 2.  In totaal mogen volgens de huidige RIVM richtlijnen nog maar 3 bezoekers per bewoner per dag langs komen. Kinderen onder de 12 jaar mogen eventueel onder begeleiding mee. Per afspraak mag 1 kind onder de 12 jaar mee op bezoek. Kinderen onder de 12 jaar hoeven zich niet te registreren en tellen niet mee in het aantal.

Waarom moet ik mij registreren?
Met deze registratie kunnen we het bezoek aan onze locatie beter spreiden. Daarnaast moeten wij bijhouden wie er op onze locatie komt. In het geval van een corona besmetting moeten de deuren van onze locatie tijdelijk dicht. In dat geval kunnen we door deze registratie precies zien wie er op de locatie zijn geweest en indien nodig daar contact mee opnemen. Het is dus ook in uw eigen belang om u te registeren.

Mogen bewoners op bezoek buiten de locatie?
Bewoners mogen onder voorwaarden weer op bezoek buiten de locatie. Om dit verantwoord te doen, vragen wij u vooraf een Korte checklijst in te vullen en een verzoek in te dienen via de regiomanager. Ook is het van belang om het tijdstip waarop iemand wordt gehaald vast te leggen in het systeem.

Moet ik een bewijs van mijn afspraak meenemen?
Wij zien in de agenda de afspraken terug. Voor de zekerheid kunt u de bevestiging die u per e-mail heeft gehad meenemen, dit mag ook op uw telefoon. Mocht de afspraak onverhoopt niet goed in de agenda staan, dan kunt u de bevestiging laten zien.

Moet ik mij melden bij binnenkomst en vertrek?
U moet zich melden bij de hoofd-ingang. Op die manier weten wij precies hoeveel mensen er aanwezig zijn, maar ook we in geval van een mogelijk besmetting benaderd/gewaarschuwd  moet worden ten behoeve van het gewenste contactonderzoek. Indien geen gastheer/-gastvrouw aanwezig is of het u niet is gelukt u digitaal te registreren dient u het bezoekregister ter tekenen

Wat kan ik doen als mijn vader of moeder mij direct nodig heeft?
U kunt tot 24 uur van tevoren een afspraak maken, is er een urgente situatie neem dan contact op met de contactverzorgende. Samen kijken we dan wat de mogelijkheden zijn.

Moet ik alle afspraken plannen?
De komende maanden zullen we al het bezoek via deze agenda blijven plannen.

Ik heb geen wachtwoord gekregen?
Na registratie ontvangt u een wachtwoord in de e-mail. Heeft u geen e-mail gehad controleer dan eerst uw ongewenste e-mail. Eventueel kunt u ook de zoekfunctie van uw e-mail gebruiken en zoeken op accolade zorg.

Mijn registratie lukt niet?
Lukt de registratie niet, controleer of u niet hetzelfde e-mailadres als een familielid gebruikt. Iedere registratie moet met een eigen email-adres.

Veelgestelde vragen

Onze deuren zijn weer helemaal open, iedereen mag op bezoek komen. Belangrijk is wel dat u een afspraak maakt via opbezoekbij.accoladezorg.nl
In totaal mag er per dag maar 1 bezoeker komen.

Tellen kinderen onder de 12 jaar ook mee in het aantal bezoekers?
Ja. Het bezoek vindt altijd plaats in het appartement van de bewoner. Omdat de ruimte beperkt is, is 2 personen het maximum. Daarin tellen de kinderen wel mee, anders kan de 1,5 meter niet gewaarborgd worden. Bovendien neemt het aantal besmettingen onder kinderen toe.
In het maximum aantal bezoekers tellen kinderen ook mee. Er mogen maximaal 2 bezoekers per dag komen.

Wanneer iemand op sterven ligt, wordt een uitzondering gemaakt, zodat u afscheid kunt nemen. Er mogen per keer 2 bezoekers komen.

Een mondkapje is extra bescherming, u moet zich ook aan de 1,5 meter afstand houden. U kunt het virus namelijk ook overdragen via uw handen. Wanneer u besmet blijkt te zijn met COVID-19 en u bent op bezoek geweest met mondkapje maar zonder 1,5 meter afstand te houden dan valt u onder de nauwe contacten. Dat betekent dat de bewoner die u bezocht heeft in quarantaine moet.

Informatieteam corona

Plan uw afspraak

Wilt u op bezoek komen op een van onze locaties? Registreer en plan uw bezoek via: https://opbezoekbij.accoladezorg.nl/

Stuur ons een berichtof bel ons

06-21900985Vandaag bereikbaar tot 17:00

Accolade Zorg werkt hard om bewoners, clienten en medewerkers gezond te houden.

Bekijk alle maatregelen met betrekking tot Corona (COVID 19)

Lees meer
close-link