Kortdurend verblijf

Komt u terug van een ziekenhuisopname, of gaat het thuis even niet meer? Dan kunt u bij Accolade terecht voor een tijdelijke opname.  

Wanneer u voor een korte periode hulp of ondersteuning nodig hebt, is er plaats voor u bij Accolade. Bijvoorbeeld als het thuis even niet meer gaat, als u na een ziekenhuisverblijf moet aansterken of wanneer uw mantelzorg korte tijd uitvalt. Accolade Zorg biedt:

  • Tijdelijke opname (eerstelijnsverblijf): als u om een medische reden tijdelijk niet zelfstandig thuis kunt wonen, bijvoorbeeld na ontslag uit het ziekenhuis.
  • Vervangende zorg: er zijn verschillende vormen van tijdelijke opvang om de mantelzorger te ontlasten. Dit noemen we ook wel respijtzorg. Dit kan logeeropvang voor een korte periode zijn, of een intervalopname (en geplande, regelmatig terugkerende tijdelijke opname). 
  • Nachtopvang: wanneer u ’s nachts niet thuis kunt slapen, bijvoorbeeld omdat uw vaste verzorger er dan niet is of omdat u ’s nachts de verzorging die nodig is thuis niet kunt krijgen.

Als u een kortdurend verblijf vergoed wilt krijgen, hebt u een indicatie nodig. Ook zonder indicatie kunt u hiervoor bij Accolade terecht, maar dan betaalt u de kosten voor het verblijf zelf.

Rianne Havinga

Vragen?

Stel uw vragen aan onze zorgconsulent.

Stuur ons een berichtof bel ons

0592-763330Vandaag bereikbaar tot 17:00