Met elkaar willen we er alles aan doen om onze bewoners, medewerkers en vrijwilligers te beschermen tegen het coronavirus en de mogelijke impact van de omikron variant. Daarom hebben we na de persconferentie van zaterdag de regels aan moeten scherpen.

We vinden het jammer dat we ook tijdens de komende feestdagen te maken hebben met beperkende maatregelen. Met elkaar willen wij er zijn voor al onze bewoners. Daarom doen we er alles aan om het deze feestdagen extra gezellig te maken.

Onze maatregelen:

Maximaal twee bezoekers per dag
Zoals altijd volgen we de landelijke regels voor het ontvangen van bezoek. Per dag mogen er dus twee bezoekers langs komen. Met uitzondering van kerst en oud&nieuw. Dan is het maximum aantal 4 bezoekers per dag. Komt u op bezoek? Blijf dan altijd op 1,5 meter afstand. Bij deze aantallen tellen kinderen tot 12 jaar niet mee. Helaas zien we dat het virus zich onder kinderen snel verspreidt. Daarom vragen we u terughoudend te zijn in het meenemen van kinderen als u op bezoek komt. We gaan ervan uit dat u zelf binnen de familie regelt wie er op bezoek gaan.

Dagbesteding blijft mogelijk
De dagbesteding kan doorgaan. Uiteraard worden daarbij de geldende maatregelen in acht genomen.

Activiteiten kunnen doorgaan
Ook activiteiten voor groepen bewoners kunnen doorgaan op de manier zoals dat nu het geval is, met anderhalve meter afstand.  Hier kan geen familie bij zijn, dat geldt ook voor kerkdiensten.

Restaurant/brasserie is gesloten
Voor locaties waar een restaurant of brasserie is, geldt dat deze per zondag 19 december zijn gesloten.

Alle basisregels blijven gelden:

  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand, ook in de appartementen.
  • Bij binnenkomst ligt er een mondneusmasker voor uw klaar.
  • Binnen is het verplicht een mondkapje te dragen.
  • Buiten wordt een mondkapje gedragen als er geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden zoals achter een rolstoel.
  • Kom alleen langs als u gezond bent en geen corona gerelateerde klachten heeft.
  • Houdt de hygiënemaatregelen in acht, was uw handen goed en vaak en desinfecteer die bij binnenkomst.
  • Ventileer de ruimte waar u op bezoek gaat.
  • Bezoek in de huiskamer blijft voorlopig nog niet mogelijk.
  • Per ruimte wordt aangegeven hoeveel personen er tegelijk aanwezig mogen zijn op gepaste afstand.

 

Onze zorg voor u of uw naaste

Een fijne woonomgeving waar u zich thuis voelt is belangrijk. Daarom heeft Accolade Zorg verschillende woonvormen. Van een appartement met zorg binnen handbereik tot intensieve zorg in een huiselijke woongroep. Samen kijken we wat bij u past.

U wilt waarschijnlijk net als de meeste mensen graag in uw vertrouwde omgeving oud worden. Met een goede kwaliteit van leven, ook als u gezondheidsklachten krijgt. Gelukkig is er met de thuiszorg van Accolade heel veel mogelijk.

Dagbesteding is ondersteuning voor mensen die thuis wonen. U kunt een of meerdere dagen komen en meedoen aan activiteiten. Ook ontvangt u, als dat nodig is, professionele begeleiding en verzorging. Bovendien geniet u van een lekkere maaltijd.