Afgelopen voorjaar waren ze in Assen helemaal voorbereid op
corona. Welke lessen hebben we daarvan geleerd en hoe gaat het nu?
Alie Geerts is kwaliteitsverpleegkundige in ArendState. In het voorjaar was ze druk betrokken bij alle corona maatregelen. “Gelukkig hebben we geen besmettingen gehad, maar wel waren er regelmatig bewoners en medewerkers verdacht en moesten ze getest worden. Al deze testen hadden gelukkig een negatieve uitslag. Maar dat gaf iedere keer toch weer spanning.
We hebben geleerd van de eerste golf. Dat zorgt ervoor dat we nu beter weten wat we moeten en kunnen doen bij een verdenking of besmetting. En ons daarop kunnen voorbereiden. Daarnaast is het belangrijk dat we bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers goed informeren in de maatregelen die er steeds moeten worden genomen.
Voorbereiden kun je je dus zeker. Voor de tweede golf hadden we meer tijd en wisten we beter wat er aan zou kunnen komen. Bij de eerste golf was dat nog veel meer zoeken. Nu hebben we de eventuele scenario’s uitgedacht en weten we aan ‘welke ḱnoppen je dan nog kunt draaien’ bij een uitbraak. We weten wat er kan bij bewoners, of bij uitval van medewerkers door ziekte of doordat ze thuis in quarantaine zitten. We informeren de medewerkers wekelijks en trainen online door middel van webinars.
Daarnaast hebben we twee keer per week corona overleg zodat er korte lijntjes zijn en iedereen weet wat die moet doen.
We doen er alles aan om corona buiten de deur te houden! Dat doen we op verschillende manieren. Iedereen draagt in ArendState een mondkapje, familie, medewerkers en vrijwilligers. Daarnaast moet bezoek zich altijd registreren en is er een gezondheidscheck vooraf. Verder houden we allemaal zo goed mogelijk afstand en letten we extra goed op. Bij de eerste verschijnselen treedt direct het coronaprotocol in werking.
Mijn grootste zorg nu is óf het virus binnenkomt en wat dan de impact hiervan is op bewoners, familieleden, vrijwilligers en medewerkers. Gelukkig mogen we hierin ook én vooral vertrouwen op de liefdevolle zorg van onze Hemelse Vader. Ook in onze liefdevolle zorg aan bewoners als het einde van het leven hier op aarde nadert.
Corona brengt gelukkig ook mooie dingen met zich mee. Meer dan
ooit heb ik het gevoel dat we het samen doen. Deze week hebben we bijvoorbeeld de Jerusalem challenge geoefend. Dat was echt heel leuk, dat is nu al een mooie herinnering in bizarre tijden. Ook werken we meer samen met andere zorgorganisaties in Assen en daarbuiten΅
Onze zorg voor u of uw naaste
Een fijne woonomgeving waar u zich thuis voelt is belangrijk. Daarom heeft Accolade Zorg verschillende woonvormen. Van een appartement met zorg binnen handbereik tot intensieve zorg in een huiselijke woongroep. Samen kijken we wat bij u past.
U wilt waarschijnlijk net als de meeste mensen graag in uw vertrouwde omgeving oud worden. Met een goede kwaliteit van leven, ook als u gezondheidsklachten krijgt. Gelukkig is er met de thuiszorg van Accolade heel veel mogelijk.
Dagbesteding is ondersteuning voor mensen die thuis wonen. U kunt dagdelen of hele dagen komen en meedoen aan activiteiten. Ook ontvangt u, als dat nodig is, professionele begeleiding en verzorging. Bovendien geniet u van een lekkere maaltijd.