Ina Wijma vanaf 1 september 2024 de nieuwe bestuurder van Accolade Zorg

De Raad van Toezicht van Accolade Zorg heeft Ina Wijma benoemd tot de nieuwe bestuurder. Zij volgt per 1 september 2024 Jack Thiadens op, die momenteel als interim bestuurder bij Accolade Zorg werkzaam is.

Ina Wijma is een gedreven professional met ruime ervaring in de ouderenzorg. Momenteel is zij clusterdirecteur Zorg & Welzijn, Revalidatie & Dagbehandeling bij Beweging 3.0 en toezichthouder bij Charim. Ina is haar carrière begonnen als verpleegkundige en is als trainer en adviseur doorgegroeid in het verandermanagement. Ze vervulde diverse managementrollen o.a in de ouderenzorg.

De Raad van Toezicht heeft Ina leren kennen als een bevlogen verandermanager, die vanuit visie en verbinding met collega’s opereert. “Met Ina krijgt Accolade Zorg een gepassioneerde en mensgerichte bestuurder die haar sporen in de ouderenzorg heeft verdiend. Zij is een verbinder die op een mooie manier het mensgerichte en het zakelijke weet te combineren. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Ina met haar organisatietalent en verbindend vermogen vanuit visie Accolade de komende jaren zal leiden bij de transitie in de zorg,” aldus Philip Miedema, voorzitter Raad van Toezicht.

Ina Wijma kijkt uit naar haar nieuwe functie: “Ik heb Accolade leren kennen als een professionele organisatie die staat voor hooggewaardeerde zorg, waar aandacht en liefde centraal staan. Deze waarden zijn ook voor mij persoonlijk van groot belang, om zo hoop en betekenis te kunnen geven. Ik zie ernaar uit om vanuit Accolade, samen met en in de regio, de zorg toekomstbestendig te maken. Zodat er goede zorg en ondersteuning mag blijven voor kwetsbare mensen,” aldus Ina Wijma.

Onze zorg voor u of uw naaste

Een fijne woonomgeving waar u zich thuis voelt is belangrijk. Daarom heeft Accolade Zorg verschillende woonvormen. Van een appartement met zorg binnen handbereik tot intensieve zorg in een huiselijke woongroep. Samen kijken we wat bij u past.

U wilt waarschijnlijk net als de meeste mensen graag in uw vertrouwde omgeving oud worden. Met een goede kwaliteit van leven, ook als u gezondheidsklachten krijgt. Gelukkig is er met de thuiszorg van Accolade heel veel mogelijk.

Dagbesteding is ondersteuning voor mensen die thuis wonen. U kunt een of meerdere dagen komen en meedoen aan activiteiten. Ook ontvangt u, als dat nodig is, professionele begeleiding en verzorging. Bovendien geniet u van een lekkere maaltijd.