Nu de coronadreiging toeneemt, en voor delen van het land het risiconiveau naar ‘zorgelijk’ (oranje) is opgeschaald, nemen we extra maatregelen om cliënten, bewoners, medewerkers en vrijwilligers te beschermen tegen het coronavirus.

De GGD heeft geadviseerd om medewerkers en vrijwilligers een mondmasker te laten dragen, indien zij bij cliëntcontact de 1,5 meter niet kunnen garanderen. Voor bezoekers hanteerden we binnen Accolade Zorg deze regel al. We willen er alles aan doen om het virus buiten de deur te houden. Daarom dragen alle medewerkers en vrijwilligers die direct cliëntencontact hebben een mondneusmasker. Voor de regio Utrecht starten we daarmee vanaf vandaag (vrijdag 25 september). (ALLEEN ASSEN – voor de regio Assen starten we daarmee vanaf maandag 28 september).Iedereen die tijdens het werk direct cliëntencontact heeft, zal dus een mondneusmasker dragen. We begrijpen dat deze maatregel impact heeft.

De veiligheid van bewoners, vrijwilligers en medewerkers staat bovenaan. Met elkaar denken we na hoe we toch duidelijk herkenbaar kunnen zijn met een mondneusmasker. Heeft u een goed idee? Geef dit dan door.

Onze zorg voor u of uw naaste

Een fijne woonomgeving waar u zich thuis voelt is belangrijk. Daarom heeft Accolade Zorg verschillende woonvormen. Van een appartement met zorg binnen handbereik tot intensieve zorg in een huiselijke woongroep. Samen kijken we wat bij u past.

U wilt waarschijnlijk net als de meeste mensen graag in uw vertrouwde omgeving oud worden. Met een goede kwaliteit van leven, ook als u gezondheidsklachten krijgt. Gelukkig is er met de thuiszorg van Accolade heel veel mogelijk.

Dagbesteding is ondersteuning voor mensen die thuis wonen. U kunt een of meerdere dagen komen en meedoen aan activiteiten. Ook ontvangt u, als dat nodig is, professionele begeleiding en verzorging. Bovendien geniet u van een lekkere maaltijd.