Meer mogelijkheden voor bewoners en bezoekers.

De afgelopen maanden zijn veel cliënten en medewerkers gevaccineerd. Door de hoge vaccinatiegraad is de kans op een besmetting met het coronavirus aanzienlijk gedaald. Daar zijn we blij mee. Het afgelopen jaar hebben we er alles aan gedaan om het virus buiten de deur te houden. Dit is helaas niet altijd gelukt. Met elkaar hebben we ervaren hoe heftig het coronavirus is. We zijn heel blij dat er meer mogelijk is, maar willen toch ook benadrukken dat we zorgen voor kwetsbare mensen. Daarom willen we u nadrukkelijk vragen om zorgvuldig om te gaan met de mogelijkheden en daarin geen enkel risico te nemen.

Meer mogelijkheden:

  1. Vanaf 1 mei 2021 mogen er maximaal vier mensen per dag op bezoek komen. Er mogen maximaal twee mensen gelijktijdig in het appartement van de bewoner zijn, zodat er onderling 1,5 meter afstand kan worden gehouden. De digitale bezoekersagenda zal vanaf 1 mei aan het nieuwe aantal bezoekers zijn aangepast.
  2. Is een bewoner én de bezoeker gevaccineerd dan mag tijdens een bezoek in de kamer of appartement het mondkapje worden afgedaan. Let op, het mondkapje mag pas in het appartement af. Is slecht één van beide gevaccineerd, dan moet er een mondkapje worden gedragen. We willen u nadrukkelijk vragen om hier heel voorzichtig mee om te gaan en geen onnodige risico’s te nemen.
  3. Per 1 mei 2021 kunt u vanaf de hoofdingang, samen met een bewoner buiten gaan wandelen, zonder dit vooraf te registreren of er een afspraak voor te maken. De grootte van de groep waarmee u buiten gaat wandelen is conform de regels van de overheid. Op dit moment is dat twee personen.
  4. Per 1 mei 2021 kunnen overleggen over het zorgplan van de bewoner met de contactverzorgende en eerste contactpersoon weer op de locatie plaatsvinden.

Wilt u op bezoek komen, dan kunt u uw afspraak inplannen via opbezoekbij.accoladezorg.nl
U kunt iedere dag tot uiterlijk 21:00 een afspraak plannen voor de volgende dag.

Onze zorg voor u of uw naaste

Een fijne woonomgeving waar u zich thuis voelt is belangrijk. Daarom heeft Accolade Zorg verschillende woonvormen. Van een appartement met zorg binnen handbereik tot intensieve zorg in een huiselijke woongroep. Samen kijken we wat bij u past.

U wilt waarschijnlijk net als de meeste mensen graag in uw vertrouwde omgeving oud worden. Met een goede kwaliteit van leven, ook als u gezondheidsklachten krijgt. Gelukkig is er met de thuiszorg van Accolade heel veel mogelijk.

Dagbesteding is ondersteuning voor mensen die thuis wonen. U kunt een of meerdere dagen komen en meedoen aan activiteiten. Ook ontvangt u, als dat nodig is, professionele begeleiding en verzorging. Bovendien geniet u van een lekkere maaltijd.