Het centrum van Assen is een parel rijker en dat is donderdag 13 juni 2019 gevierd met een feestelijk opening. ArendState is een prachtig nieuw gebouw, waarin meer dan 100 ouderen kunnen genieten van een mooie woonruimte, goede liefdevolle zorg en moderne faciliteiten. Burgemeester Marco Out knipte vanmorgen, samen met de oudste bewoner van ArendState, met een grote schaar het feestlint door en opende daarmee officieel het gebouw. “Arendshorst was duidelijk toe aan wat nieuws, ik was dan ook ontzettend blij toen ik hoorde dat er een nieuw gebouw zou komen. ArendState is een mooi en moderne woonvorm, op zo’n plek wil ik later ook wonen, als het nodig is. Ook voor de stad is het mooi, we hebben op deze manier een hele mooie invulling aan de stad kunnen geven” Aldus burgemeester Marco Out

Accolade Zorg is met haar locatie Arendshorst al meer dan veertig jaar een vaste burcht voor ouderen in Assen en omgeving. In oktober 2018 startte de grote verhuizing van Arendshorst naar het centrum van Assen. De afgelopen jaren is daar een prachtig nieuw woon-zorgcomplex gebouwd voor meer dan 100 bewoners: ArendState. Dit ligt midden in het centrum van Assen wat de bewoners de mogelijkheid geeft om makkelijk het centrum in te lopen: even naar de kapper te gaan, naar de markt om een visje te kopen of een wandeling te maken.

ArendState heeft vijf verdiepingen en geeft ruimte voor intensieve zorg aan kwetsbare ouderen. Op de vijf etages zijn 74 woon-zorgappartementen en twee appartementen voor kortdurend verblijf. De appartementen beschikken over een woonkamer met open keuken, slaapkamer, badkamer, balkon en een inpandige berging.
Het restaurant op de begane grond is het kloppende hart van het gebouw. Hier zijn ook drie woongroepen met elk 9 appartementen voor mensen met dementie. Deze appartementen hebben per groep een gezamenlijke huiskamer. ArendState beschikt over een vijftal binnentuinen.
ArendState is één van de locaties van Accolade Zorg. Accolade Zorg staat voor liefdevolle zorg die we vanuit onze christelijke identiteit willen geven aan ouderen en mensen met niet- aangeboren hersenletsel.

Onze zorg voor u of uw naaste

Een fijne woonomgeving waar u zich thuis voelt is belangrijk. Daarom heeft Accolade Zorg verschillende woonvormen. Van een appartement met zorg binnen handbereik tot intensieve zorg in een huiselijke woongroep. Samen kijken we wat bij u past.

U wilt waarschijnlijk net als de meeste mensen graag in uw vertrouwde omgeving oud worden. Met een goede kwaliteit van leven, ook als u gezondheidsklachten krijgt. Gelukkig is er met de thuiszorg van Accolade heel veel mogelijk.

Dagbesteding is ondersteuning voor mensen die thuis wonen. U kunt een of meerdere dagen komen en meedoen aan activiteiten. Ook ontvangt u, als dat nodig is, professionele begeleiding en verzorging. Bovendien geniet u van een lekkere maaltijd.