Accolade biedt u de mogelijkheid uw gegevens nu ook via een PGO in te zien.

Wat is een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) precies?
Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of website. Via een PGO kunt u een kopie ophalen van uw medische gegevens. U heeft hiermee toegang tot informatie van verschillende zorgverleners. Door gebruik te maken van een PGO, kunt u medische gegevens van de verschillende zorgverleners verzamelen op één plek. Steeds meer zorgaanbieders realiseren een veilige route voor verbinding met een PGO. Accolade Zorg heeft dat nu ook voor u geregeld.

Nieuw
PGO’s zijn nog vrij nieuw en misschien voor u nog onbekend. Voor meer informatie over een PGO verwijzen we u graag naar de website. Deze uitgebreide website is opgezet door de Patiëntenfederatie Nederland. Op deze website vindt u meerdere filmpjes waarin uitleg wordt gegeven.

Veiligheid
Accolade Zorg beschikt voor de uitwisseling van gegevens over het MedMij-label. Dit betekent dat u erop kunt vertrouwen dat uw gegevens veilig kunnen worden opgehaald door middel van DigiD uit een PGO. MedMij is dé Nederlandse standaard voor het veilig en betrouwbaar uitwisselen van gezondheidsgegevens tussen zorggebruikers en gezondheidsprofessionals.

Een PGO kan een handig hulpmiddel zijn om zelf al uw medische gegevens en uw gezondheid in de gaten te houden. Via Caren, het cliëntportaal, heeft u inzicht in uw zorgdossier en zorgplan en kunt u reageren. PGO is geen vervanging van Caren maar een extra optie. Door gebruik te maken van een PGO, kunt u medische gegevens van de verschillende zorgverleners verzamelen op één plek.

Onze zorg voor u of uw naaste

Een fijne woonomgeving waar u zich thuis voelt is belangrijk. Daarom heeft Accolade Zorg verschillende woonvormen. Van een appartement met zorg binnen handbereik tot intensieve zorg in een huiselijke woongroep. Samen kijken we wat bij u past.

U wilt waarschijnlijk net als de meeste mensen graag in uw vertrouwde omgeving oud worden. Met een goede kwaliteit van leven, ook als u gezondheidsklachten krijgt. Gelukkig is er met de thuiszorg van Accolade heel veel mogelijk.

Dagbesteding is ondersteuning voor mensen die thuis wonen. U kunt een of meerdere dagen komen en meedoen aan activiteiten. Ook ontvangt u, als dat nodig is, professionele begeleiding en verzorging. Bovendien geniet u van een lekkere maaltijd.