Studenten nemen zorg in Woonzorgcentrum ArendState opnieuw over. 

Studenten verpleegkunde van het Hoornbeeck College nemen 3 dagen lang de zorg in woonzorgcentrum ArendState in Assen over. Het is niet voor het eerst dat ArendState haar medewerkers op deze unieke wijze verlof geeft. In 2021 namen studenten de zorg ook enkele dagen over. 

 De druk op de zorg is hoog. Ook bij ArendState in Assen ervaren ze deze druk. Daarom is besloten de unieke gebeurtenis van twee jaar geleden te herhalen en de medewerkers verlof te geven, terwijl de zorg op volle toeren door blijft gaan. Op 12, 13 en 14 december wordt de zorg voor de bewoners binnen het woonzorgcentrum Arendstate grotendeels overgenomen door studenten van het Hoornbeeck College uit Kampen. Uiteraard onder goede begeleiding en supervisie van (kwaliteits)verpleegkundigen. De studenten zitten in het 4e en laatste jaar van hun opleiding tot verpleegkundige.  

Ina Nieland, regiomanager van ArendState is enthousiast over de samenwerking: 

“In een tijd waarin steeds minder mensen kiezen voor een zorgopleiding zijn we ontzettend blij met deze groep studenten, die deze keus wel maakt! Zij mogen bij ons een unieke werkervaring op doen en tegelijk kunnen we door hun inzet onze medewerkers verlof geven. Een geweldige win-win situatie!” 

Bij Accolade Zorg is er veel aandacht voor de toekomst van de zorg en daarin wordt de samenwerking tussen studenten, vrijwilligers, familie en zorgprofessionals steeds belangrijker. Deze 3-daagse is een mooi voorbeeld van hoe de zorg voor de bewoners anders ingevuld kan en gaat worden. Ina Nieland: “We zullen in de toekomst meer van deze leer-werktrajecten uitrollen.” ” Voor nu hopen we op een paar unieke dagen met rust voor onze medewerkers, een bijzondere leerervaring voor de studenten en een gezellige belevenis voor de bewoners!” 

Onze zorg voor u of uw naaste

Een fijne woonomgeving waar u zich thuis voelt is belangrijk. Daarom heeft Accolade Zorg verschillende woonvormen. Van een appartement met zorg binnen handbereik tot intensieve zorg in een huiselijke woongroep. Samen kijken we wat bij u past.

U wilt waarschijnlijk net als de meeste mensen graag in uw vertrouwde omgeving oud worden. Met een goede kwaliteit van leven, ook als u gezondheidsklachten krijgt. Gelukkig is er met de thuiszorg van Accolade heel veel mogelijk.

Dagbesteding is ondersteuning voor mensen die thuis wonen. U kunt een of meerdere dagen komen en meedoen aan activiteiten. Ook ontvangt u, als dat nodig is, professionele begeleiding en verzorging. Bovendien geniet u van een lekkere maaltijd.