Op 18 januari wordt geleidelijk gestart met een aantal, door het ministerie van VWS geselecteerde, verpleeghuizen. Locaties van Accolade Zorg zijn hier niet voor geselecteerd. Op basis van de eerste ervaringen, wordt het vaccinatieprogramma verder uitgerold. Na de pilot, zullen de andere verpleeghuizen, waaronder onze locaties, beginnen met vaccineren. Wanneer dit exact is, weten we nu nog niet. Iedereen die in een woonzorgcentrum of verpleeghuis van Accolade woont, mag worden gevaccineert. Cliënten in de thuiszorg komen in een latere fase aan de beurt.

Vaccinatie in Hart van Vathorst, De Wijngaard en NAH Ceder en Olijf.
Bewoners in Hart van Vathorst, De Wijngaard en de woongroepen Ceder en Olijf van d’Amandelboom vallen onder verantwoordelijkheid van een specialist ouderengeneeskunde. Deze bewoners worden door het behandelteam van Accolade Zorg gevaccineerd en komen vooralsnog in aanmerking voor vaccinatie met het BioNTech/Pfizer-vaccin.

Vaccinatie in d´Amandelboom, Villa l’Abri en De Wierickehoeve:
Bewoners die hun eigen huisarts hebben, komen vooralsnog in aanmerking voor het Moderna-vaccin. De huisarts is verantwoordelijk voor het vaccineren en zal dit doen in afstemming met de locaties.

Vaccinatie ArendState:
Bewoners die hun eigen huisarts hebben, komen vooralsnog in aanmerking voor het Moderna-vaccin. De huisarts is verantwoordelijk voor het vaccineren en zal dit doen in afstemming met de locatie. De bewoners van de verpleegafdeling van ArendState vallen onder de verantwoordelijkheid van de specialist ouderenzorg van interzorg.

Wanneer wordt er gevaccineerd? 
Hoe en wanneer we precies gaan starten met vaccineren, weten we op dit moment helaas nog niet. Dat is afhankelijk van het moment waarop we de vaccins krijgen. Voor bewoners, die onder verantwoordelijkheid van de huisarts vallen, kan de vaccinatie op een ander moment zijn. Dit is op dit moment nog niet geheel duidelijk. Uiteraard houden we de bewoners, familie en jullie op de hoogte van deze ontwikkelingen en dragen we zorg voor een zorgvuldige uitvoering.

Eerst toestemming geven:
We mogen uiteraard alleen vaccineren als de bewoner of wettelijk vertegenwoordiger er toestemming voor geeft. Deze ontvangen binnenkort van ons een brief om hier toestemming voor te geven.

Accolade Webinar over het vaccineren:
Ook voor familie organiseren we een webinar over het coronavaccin. Dat doen we op dinsdagavond 19 januari om 20:00 een webinar. In dit webinar geeft de specialist ouderengeneeskunde meer informatie over het vaccin en zitten we klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Onze zorg voor u of uw naaste

Een fijne woonomgeving waar u zich thuis voelt is belangrijk. Daarom heeft Accolade Zorg verschillende woonvormen. Van een appartement met zorg binnen handbereik tot intensieve zorg in een huiselijke woongroep. Samen kijken we wat bij u past.

U wilt waarschijnlijk net als de meeste mensen graag in uw vertrouwde omgeving oud worden. Met een goede kwaliteit van leven, ook als u gezondheidsklachten krijgt. Gelukkig is er met de thuiszorg van Accolade heel veel mogelijk.

Dagbesteding is ondersteuning voor mensen die thuis wonen. U kunt een of meerdere dagen komen en meedoen aan activiteiten. Ook ontvangt u, als dat nodig is, professionele begeleiding en verzorging. Bovendien geniet u van een lekkere maaltijd.