Deze week worden in Nederland de coronamaatregelen versoepeld. Ook bij Accolade Zorg is er meer mogelijk.

Meer mogelijkheden:
1.    Vanaf 26 juni is bezoek weer volledig mogelijk en hoeft u zich niet meer vooraf aan te melden. Vanwege de omvang van de appartementen en de 1,5 meter afstand tot elkaar, betekent dit dat er maximaal twee mensen gelijktijdig op bezoek kunnen komen in het appartement/kamer van de bewoner. De digitale bezoekersagenda zal per 26 juni niet meer werkzaam zijn. Eventueel kunt u onderling nog afstemmen wie wanneer gaat.

2.    Tijdens het bezoek kunt u gebruik maken van het toilet en mag er weer gegeten en gedronken worden op het appartement of kamer van de bewoner. Bezoek in de huiskamer is helaas nog niet mogelijk.

3.    Vanaf 26 juni vervalt de mondkapjesplicht. Ook bij Accolade hoeft u geen mondkapje meer te dragen en vragen we om de afstand te bewaren. Medewerkers van Accolade hoeven geen mondkapje meer te dragen tenzij:

  • De cliënt (of diens familie) aangeeft er prijs op te stellen dat de medewerkers tijdens de persoonlijke zorg een mondkapje dragen
  • De bewoner hoest of ziek is
  • Er sprake is van quarantaine
  • De medewerker zelf liever een mondkapje draagt

4. Voor locaties waar een restaurant of brasserie is, volgen we de landelijke richtlijnen. Vanaf 26 juni zijn deze weer volledig open.

5. Welzijnsactiviteiten kunnen tot een groepsgrootte van maximaal 60 personen (voorzover van toepassing), mits er 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Dit geldt ook voor de kerkdiensten. Tijdens de kerkdiensten mag er ook weer worden gezongen.

Onze zorg voor u of uw naaste

Een fijne woonomgeving waar u zich thuis voelt is belangrijk. Daarom heeft Accolade Zorg verschillende woonvormen. Van een appartement met zorg binnen handbereik tot intensieve zorg in een huiselijke woongroep. Samen kijken we wat bij u past.

U wilt waarschijnlijk net als de meeste mensen graag in uw vertrouwde omgeving oud worden. Met een goede kwaliteit van leven, ook als u gezondheidsklachten krijgt. Gelukkig is er met de thuiszorg van Accolade heel veel mogelijk.

Dagbesteding is ondersteuning voor mensen die thuis wonen. U kunt een of meerdere dagen komen en meedoen aan activiteiten. Ook ontvangt u, als dat nodig is, professionele begeleiding en verzorging. Bovendien geniet u van een lekkere maaltijd.