Op dit moment is er in ArendState een aantal cliënten ziek door het Influenza virus. Influenza, ook wel bekend als griep, is een aandoening van de luchtwegen die veroorzaakt wordt door het influenzavirus en komt meestal voor in de koudere periodes.

Onze bewoners hebben helaas een grotere kans op ernstige klachten als ze griep krijgen. Dit virus is voor niemand fijn en daarom willen we de verspreiding van dit virus zo snel mogelijk stoppen. Niet-zieke cliënten, bezoekers en medewerkers kunnen ook het virus bij zich dragen zonder symptomen te hebben. Om verdere verspreiding te voorkomen nemen we een aantal maatregelen die voor iedereen van belang zijn.

Welke maatregelen nemen wij:

  • Alle (zorg)medewerkers dragen een mondkapje als ze contact met bewoners hebben.
  • We beperken het verkeer van medewerkers in het gebouw.
  • De geplande groepsactiviteiten gaan de komende dagen niet door.
  • Het paviljoen en ontmoetingscentrum blijven open, medewerkers dragen een mondkapje en bewoners met (lichte) klachten blijven op hun kamer.
  • Bewoners die ziek zijn blijven op hun kamer en krijgen zorg volgens het influenza protocol.

Wat vragen we van u:
Als u van plan bent om komende dagen op bezoek te komen, houdt u dan aan onderstaande adviezen.

  • Beperk het bezoek, met name van jonge kinderen en van mensen met een verminderde weerstand.
  • Heeft u griepklachten, blijf dan thuis.
  • Was uw handen bij binnenkomst en vertrek.
  • Beperk uw bewegingen in het gebouw en ga bij maximaal 1 bewoner op bezoek.

Met elkaar doen we er alles aan om bewoners en medewerkers te beschermen.

Onze zorg voor u of uw naaste

Een fijne woonomgeving waar u zich thuis voelt is belangrijk. Daarom heeft Accolade Zorg verschillende woonvormen. Van een appartement met zorg binnen handbereik tot intensieve zorg in een huiselijke woongroep. Samen kijken we wat bij u past.

U wilt waarschijnlijk net als de meeste mensen graag in uw vertrouwde omgeving oud worden. Met een goede kwaliteit van leven, ook als u gezondheidsklachten krijgt. Gelukkig is er met de thuiszorg van Accolade heel veel mogelijk.

Dagbesteding is ondersteuning voor mensen die thuis wonen. U kunt een of meerdere dagen komen en meedoen aan activiteiten. Ook ontvangt u, als dat nodig is, professionele begeleiding en verzorging. Bovendien geniet u van een lekkere maaltijd.