Waarom vaccineren?

Van het coronavirus kunnen mensen ziek worden. Sommige mensen worden ernstig ziek. Dat geldt vooral voor mensen ouder dan 60 jaar en mensen die al een ziekte hebben. Mensen kunnen er ook aan overlijden. De vaccinatie beschermt tegen het coronavirus.

Hoe werkt de vaccinatie?

De vaccinatie zorgt ervoor dat het lichaam afweerstoffen maakt tegen het coronavirus. Het lichaam is zo beter beschermd tegen het coronavirus. Als iemand na de vaccinatie toch corona krijgt, zorgt de vaccinatie ervoor dat hij of zij minder ernstig ziek wordt. Ook als iemand corona heeft gehad, is vaccineren zinvol.

Is het coronavaccin veilig?

De vaccinatie tegen corona is uitgebreid getest, zoals dat gebeurt bij alle medicijnen en vaccinaties. Alle stappen van de procedure zijn gevolgd. De veiligheid van het vaccin wordt ook de komende jaren nog zorgvuldig en kritisch gecontroleerd. Uw naaste kan wel bijwerkingen krijgen, zoals hoofpijn, spierpijn, moeheid of een pijnlijke arm. Deze bijwerkingen gaan vanzelf weer over.

Wanneer en waar krijgt u de vaccinatie?

Uw naaste krijgt twee keer een vaccinatie, met een tussenpoos van drie weken. De vaccinaties worden gegeven in het eerste kwartaal van dit jaar. Dat gebeurt op de locatie. Uw naaste hoeft dus niet te reizen. De vaccinatie is gratis en vrijwillig: u beslist of uw naaste de vaccinatie krijgt.