Op dit moment zijn er geen besmettingen van het coronavirus in ArendState.

Op dit moment hoeft ArendState nog niet dicht. Het echtpaar zit in thuisisolatie.

De woongroep zit nu 48 uur in quarantaine als groep. Dat betekent dat deze woongroep geen bezoek mag ontvangen. Bezoek voor de rest van ArendState blijft daarmee wel mogelijk.

Op dit moment mag u, met in achtneming van de huidige maatregelen, op bezoek komen. Belangrijk om altijd de 1,5 meter afstand te bewaren, een afspraak in te plannen via de bezoekersagenda en om een mond-neusmasker te dragen.

In de zorg werken we met diverse protocollen, dat zijn werkwijze zodat alle medewerkers op dezelfde manier kwalitatief goede zorg geven. Deze protocollen worden zeer regelmatig aangepast en worden opgesteld in samenwerking met de GGD, artsen en kwaliteitsverpleegkundige. Het coronaprotocol komt in de basis op het volgende neer:
Op al onze locaties wonen kwetsbare mensen en daarom starten onze beschermende maatregelen, zoals isolatie en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, vanaf een verdenking van het coronavirus. Een verspreiding van het virus kan zodra er klachten zijn als hoesten en niezen, maar ook vlak ervoor doordat er kleine druppeltjes met het virus uit neus en mond komen. Daarom zijn we scherp op het dragen van een mondneusmasker en het bewaren van de 1,5 meter afstand. Vanaf de eerste signalering van de klachten start ons protocol direct. Op deze manier proberen we een mogelijke verspreiding te voorkomen.

We informeren onze bewoners altijd door middel van een brief in hun postvak. In urgente gevallen informeren we de bewoners altijd persoonlijk door langs het appartement te gaan.

In de zorg werken we met diverse protocollen, dat zijn werkwijze zodat alle medewerkers op dezelfde manier kwalitatief goede zorg geven en precies weten wat ze in welke situatie moeten doen. Deze protocollen worden zeer regelmatig aangepast en worden opgesteld in samenwerking met de GGD, artsen en kwaliteitsverpleegkundige. Het gaat om een intern documenten.

Besmetting kan net voor de eerste klachten plaats vinden, daarom kijken we altijd twee dagen terug, vanaf de eerste klachten. Iedereen die in die twee dagen contact heeft gehad met de betreffende persoon wordt geadviseerd in quarantaine te gaan.

De GGD doet in samenwerking met ons inderdaad bron en contactonderzoek. We kijken daarbij terug naar de laatste 48 uur voor de eerste klachten.

Het is goed om dit bericht te delen binnen uw familie maar ook bij eventuele andere mensen die bij de bewoner op bezoek komt.

Informatieteam corona

Meer informatie

Stuur ons een berichtof bel ons

06-21900985Vandaag bereikbaar tot 17:00

Accolade Zorg werkt hard om bewoners, clienten en medewerkers gezond te houden.

Bekijk alle maatregelen met betrekking tot Corona (COVID 19)

Lees meer
close-link