Op dit moment is één bewoner van de Wijngaard besmet met het coronavirus.

De Wijngaard hoeft niet dicht vanwege de besmetting van één bewoner. Wel moet de betreffende woongroep in quarantaine en kan die dus geen bezoek ontvangen.

Helaas mag u niet op bezoek bij de Merel en de Vink.
Voor de overige woongroepen geldt:
Op dit moment mag u, met inachtneming van de huidige maatregelen, op bezoek komen. Belangrijk om altijd de 1,5 meter afstand te bewaren, een afspraak in te plannen via de bezoekersagenda, een mond-neusmasker te dragen en uw handen te desinfecteren bij de ingang.

Tijdens de quarantaineperiode kunnen bewoners niet voor een kort bezoek naar huis worden gehaald.

In de zorg werken we met diverse protocollen, dat zijn werkwijzen zodat alle medewerkers op dezelfde manier kwalitatief goede zorg geven. Deze protocollen worden zeer regelmatig aangepast en worden opgesteld in samenwerking met de GGD, artsen en kwaliteitsverpleegkundige. Het coronaprotocol komt in de basis op het volgende neer:
Op al onze locaties wonen kwetsbare mensen en daarom starten onze beschermende maatregelen, zoals isolatie en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, vanaf een verdenking van het coronavirus. Een verspreiding van het virus kan zodra er klachten zijn als hoesten en niezen, maar ook vlak ervoor doordat er kleine druppeltjes met het virus uit neus en mond komen. Daarom zijn we scherp op het dragen van een mondneusmasker en het bewaren van de 1,5 meter afstand. Vanaf de eerste signalering van de klachten start ons protocol direct. Op deze manier proberen we een mogelijke verspreiding te voorkomen.

In de zorg werken we met diverse protocollen, dat zijn werkwijzen zodat alle medewerkers op dezelfde manier kwalitatief goede zorg geven en precies weten wat ze in welke situatie moeten doen. Deze protocollen worden zeer regelmatig aangepast en worden opgesteld in samenwerking met de GGD, artsen en kwaliteitsverpleegkundige. Het gaat om interne documenten deze zijn dus niet openbaar.

Anita Mensink

Meer informatie

Stuur ons een berichtof bel ons

030 6973 400Vandaag bereikbaar tot 17:00

Accolade Zorg werkt hard om bewoners, clienten en medewerkers gezond te houden.

Bekijk alle maatregelen met betrekking tot Corona (COVID 19)

Lees meer
close-link