Op zoek naar een nieuw thuis in d'Amandelboom
Zelfstandig wonen of met dagelijkse ondersteuning? Tijdelijk of permanent? Het kan allemaal, op dezelfde vertrouwde manier zoals u thuis gewend bent.
Een fijne woonomgeving is belangrijk. Daarom heeft d’Amandelboom veel verschillende woonvormen: voor iedereen een eigen plekje. Onze zorg is persoonlijk en sluit aan bij wat iedere cliënt gewend is. En, net als thuis, zijn er in d'Amandelboom allerlei activiteiten waar men zich kan ontspannen, plezier maken en elkaar ontmoeten.
Onze bewoners en cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 8.0 op Zorgkaart Nederland. Daarvan beveelt 96% ons aan.
We bieden zorg aan ouderen met...
Huurappartementen
Onze huurappartementen zijn zogeheten aanleunwoningen voor mensen die zelfstandig wonen. U huurt het appartement bij het woonzorgcentrum. Bijvoorbeeld wanneer uw partner in het woonzorgcentrum is opgenomen, of wanneer u op termijn zelf zorg nodig hebt. Als bewoner van een serviceappartement hebt u ondersteuning, zoals huishoudelijke hulp en eventueel acute zorg, binnen handbereik. U kunt gebruikmaken van de voorzieningen van het woonzorgcentrum (soms tegen betaling).
Zorgappartementen
Een zorgappartement bevindt zich in het woonzorgcentrum. Er zijn zorgappartementen voor zowel echtparen als alleenstaanden. Ieder appartement beschikt over een woon/slaapgedeelte in één, keuken en badkamer. Afhankelijk van wat u nodig hebt, ontvangt u hulp bij persoonlijke verzorging of intensievere zorg de dag door. U kunt gebruikmaken van alle voorzieningen van het woonzorgcentrum. U kunt in een zorgappartement terecht met een indicatie 5 en 6.
Woongroep voor niet-aangeboren hersenletsel
d'Amandelboom biedt intensieve 24 uurszorg en begeleiding voor cliënten met niet-aangeboren hersenletsel. Zij wonen bij ons in woongroepen. De woongroep biedt een kleinschalige, huiselijke omgeving. In een groepswoning heeft de bewoner een eigen zit-slaapkamer die naar eigen wens ingericht kan worden. Er is een gezamenlijke huiskamer met keuken. Cliënten kunnen hier terecht vanaf indicatie LG04.
d'Amandelboom is een prachtige plek om te wonen. Kijkt u mee in de agenda van een bewoner?
Onze woningen
Vanuit de ruime appartementen en aanleunwoningen van d'Amandelboom hebben de bewoners een heerlijk uitzicht op de Bilthovense bossen. Wanneer u op termijn meer zorg nodig hebt, dan hoeft u meestal niet te verhuizen. Er zijn appartementen voor zowel echtparen als alleenstaanden.
De woonvoorzieningen Ceder en Olijf bieden in vier groepen een huiselijke omgeving een stabiele, warme plek voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.
Is er een wachtlijst?
Afhankelijk van uw indicatie is er een wachtlijst. Als u hier meer over wilt weten kunt u contact opnemen met de zorgconsulent.
Kosten & vergoedingen
Er zijn veel voorzieningen om zorg, wonen in een woonzorgcentrum en dagbesteding te kunnen bekostigen. U leest hier de belangrijkste informatie over de kosten, indicaties en verwijzingen naar organisaties die u verder kunnen helpen. Ook laten we u zien welke verzekeringen Accolade heeft afgesloten voor bewoners van onze woonzorgcentra.
Iedere bewoner heeft een eigen verhaal.
Ontdek de ervaringen met onze zorg.
Rianne van Diggele
Bewoner worden in d'Amandelboom
Wilt u meer weten over wonen en werken in d'Amandelboom? Neem dan contact op met onze zorgconsulent!
Veelgestelde vragen over onze woonzorg
Welk meubilair staat er in het appartement? Wat moet ik zelf regelen?
Dat verschilt met welke bekostiging u bij ons komt wonen. Bij ZIN (Zorg in Natura) zijn alle appartementen gestoffeerd en ingericht met een bed, nachtkastje en kledingkast. Tweepersoonsappartementen hebben uiteraard alles dubbel. Bij VPT (Volledig Pakket Thuis) is het appartement niet gestoffeerd en gemeubileerd.
Mag ik mijn huisdier meenemen?
U mag een dier in een kooi, alleen als u die zelf kunt verzorgen, meenemen naar het woonzorgcentrum van Accolade. Ook een blindegeleidehond is natuurlijk welkom.
Moet ik zelf zorgen voor een hoog/laag-bed? En hoe regel ik dat?
Dat hangt af via welke regeling u zorg krijgt. Hebt en Zorg in natura (ZIN), dan regelt Accolade een hoog-laagbed.
Onze deuren zijn weer helemaal open, iedereen mag op bezoek komen. Vanaf 26 juni hoeft u geen afspraak meer te maken, bij de ingang wordt u wel gevraagd u te registreren.
Er mogen maximaal twee mensen gelijktijdig in het appartement van de bewoner zijn, zodat er onderling 1,5 meter afstand kan worden gehouden.
Hospice Koriander is een gespecialiseerde zorgvoorziening die er op is gericht om het gasten in de laatste periode van
hun leven zo comfortabel mogelijk te maken. Ons hospice heeft een eigen ingang en is onderdeel van verpleeghuis De Wijngaard. Een prachtige plek, waar gasten in hun laatste levensfase worden verzorgd en begeleid. Hier kunnen gasten zich voorbereiden op het levenseinde en
op een waardige manier afscheid nemen.
Er gelden geen specifieke coronamaatregelen meer bij Accolade. Omdat we met een kwetsbare groep te maken hebben, blijven we wel voorzichtig.
Daarom vragen we u alleen op bezoek te komen als u geen corona-gerelateerde klachten hebt. Ook de hygiënemaatregelen nemen we in acht.
Wij zien het leven, ook bij afnemende mogelijkheden vanwege ziekte en ouderdom, als een geschenk van God. Op die manier willen we ook met het leven omgaan. Accolade biedt zorgvuldige zorg en professionele ondersteuning bij pijn, vragen en verdriet, zowel voor de cliënt als de naasten. Komt u wonen bij Accolade Zorg, dan kiest u waarschijnlijk bewust voor onze christelijke zorg, omdat u zelf christen bent of omdat u zich daar prettig bij voelt. U mag erop vertrouwen dat er geleefd wordt vanuit dezelfde overtuiging en dezelfde kijk op het leven. Dit betekent ook dat er in en op het terrein van de locaties van Accolade geen euthanasie wordt toegepast. Op deze manier willen we u een vertrouwde en veilige woon- en leefomgeving geven.